Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Συζητήσεις στο Λευκό Πύργο για την δημοκρατία και το Χρέος

Στα πλαίσια θεματικών συνελεύσεων θα γίνουν 3 ημέρες συζητήσεων με σύντομες τοποθετήσεις εισηγητών.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 8.00μμ
«Πλατείες τις Ελλάδας & κοινότητες τις Chiapas»
-Κλεάνθης Γρίβας:

Ψυχίατρος, νευρολόγος, διδάκτωρ ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει σπουδάσει ιατρική και κοινωνιολογία, ενώ είναι τακτικός συνεργάτης πολλών περιοδικών και εφημερίδων.
-Nicolas Defosse: ( Γαλλία - Μεξικό )
Σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Viva Mexico σχετικά με το ζαπατίστικο κίνημα και άλλα κινήματα αντίστασης στο σύγχρονο Μεξικό.


Παρασκευή 24 Ιουνίου 8.00μμ
«Τι Δημοκρατία θέλουμε: Παραδείγματα από το παρόν και το παρελθόν»

- Γιώργος Ν. Οικονόμου

Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Παρακολούθησε στο Παρίσι τα μεταπτυχιακά σεμινάρια των Κ. Καστοριάδη, J. Derrida, A. Touraine, P. Bourdieu, J. Bouveresse. Συγγραφέας των βιβλίων "Η άμεση δημοκρατία και η κριτική του Αριστοτέλη" , "Η αριστοτελική πολιτεία" και "Από την κρίση του κοινοβουλευτισμού στη δημοκρατία".
- Αλέξανδρος Κιουπκιολής
Έχει διδάξει πολιτική θεωρία στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και της Κύπρου, ενώ από το 2010 είναι λέκτορας του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ με αντικείμενο τις "Σύγχρονες Πολιτικές Θεωρίες". Μεταφραστής πληθώρας βιβλίων ανάμεσα σε αυτό της Mouffe Chantal «Επί του Πολιτικού» και του Crouch Colin «Μεταδημοκρατία». Πρόσφατα εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο «πολιτικές της ελευθερίας».


Σαββάτο 25 Ιουνίου 8.00μμ
«Χρέος & Οικονομία»



- Μανώλης ΓλέζοςΑγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, δημοσιογράφος και πολιτικός. Ένας εκ των διεκδικητών των Γερμανικών αποζημιώσεων.
- Σπύρος Μαρκέτος
Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ με γνωστικό αντικείμενο «Ιστορία των νεότερων και σύγχρονων πολιτικών και κοινωνικών ιδεών». Σπούδασε νομικά στην τότε Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών.
- Πέτρος Σταυρού
Οικονομολόγος

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΗΣΥΧΩ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΕΠΑΝ-ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ.

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΑΝΕΥ ΟΠΟΙΟΥ ΔΗ ΠΟΤΕ ΕΜΠΡΟΘΕΤΟΥ Ή ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ) ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΙΔΙΚΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή