Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΗ "ΚΗΔΕΙΑ" ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (28/6)

Χτες το βράδυ, γυρω στις 10-11 μ.μ.,  παράλληλα με την αναχώρηση των λεωφορείων που μετέφεραν τους αγανακτισμένους της Θεσσαλονικης και της βορείου Ελλάδος στο Σύνταγμα, μερίδα των αγανακτισμένων πραγματοποίησε "νεκρώσιμη ακολουθεία" στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, κηδευοντας συμβολικά το μνημόνιο. Ελπιζουμε η συμβολική πράξη αυτή να αποδειχτεί προφητική.

1 σχόλιο:

  1. Στην ερώτηση αν, μπορεί το ειρηνικό δημοκρατικό πλήθος να ανατρέψει την εξουσία; Η απάντηση που, μετά και τα σημερινά γεγονότα στην Αθήνα, μπορούμε να δώσουμε είναι ασφαλώς και ναι!!!

    35 μέρες τώρα τρέμουνε την αποφασιστικότητα μας να γεμίζουμε τις πλατείες, να συζητάμε, να ακούμε ο ένας την άλλη, να μοιραζόμαστε το δημόσιο χώρο και βίο, να ψηλαφούμε στα τυφλά αυτό που δεν γνωρίσαμε ποτέ, αυτό που σήμερα μαθαίνουμε να χτίζουμε: την πραγματική δημοκρατία.

    Βία είναι πάντα η αντίδραση που προσπαθεί να σταματήσει μια κίνηση προς τα εμπρός.
    Και η βία του καθεστώτος στην Αθήνα ήταν αντίδραση στην ειρηνική δημιουργικότητα των πολιτών. Ούτε οι κουκούλες, ούτε η δικαιολογημένη οργή διαδηλωτών, ούτε τα μπουκάλια νερό αιτιολογούν ή εξηγούν την λύσσα των δυνάμεων καταστολής απέναντι σε πολίτες κάθε ηλικίας και φύλου, τους δεκάδες τόνους του χημικού πολέμου.

    Ο φόβος της εξουσίας είναι αυτό που οπλίζει το χέρι του αστυνομικού. όσο περισσότερη είναι η αστυνομική βία τόσο περισσότερος είναι ο φόβος της εξουσίας.

    Μας φοβούνται, αυτοί που κλέβουν την ζωή μας.
    Μας τρέμουνε, αυτοί που μας κρατάνε υπόδουλους.

    Το μεσοπρόθεσμο είναι ένα τίποτα. Εμείς μπορούμε να γίνουμε τα πάντα!
    Όσο το κράτος, οι πολιτικοί, οι τραπεζίτες ρημάζουν τις ζωές μας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ρημάζουν ένα κόσμο που ποτέ δεν φτιάξαμε εμείς, που ποτέ δεν τον ζητήσαμε πραγματικά.
    Τον κόσμο της κατανάλωσης, της ματαιοδοξίας, του ατομισμού, της ρουτίνας, της καριέρας, της συσσώρευσης, του ανταγωνισμού, αυτόν τον κόσμο ρημάζουν.
    Από αυτή τη στάχτη μπορούμε να φτιάξουμε ένα άλλο κόσμο που να μας ανήκει πραγματικά.
    Εξάλλου όπως γράψανε σήμερα τα παιδιά του real-democracy.gr “Έχουμε να πάρουμε κάτι χρωστούμενα. Δικαιοσύνη, Ισονομία, Ισότητα, Δημοκρατία!"
    Από αύριο κιόλας θα ήμαστε πάλι έξω! Θα συνεχίσουμε από εκεί που νομίζουν ότι μας σταμάτησαν!

    http://www.real-democracy.gr/content/real-democracy-arthro-mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή