Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Αποφάσεις και Πρακτικα Γ.Σ. Λευκού Πύργου 8/6

Οργάνωση - όροι:

1. Να επιτρέπεται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών των συμμετεχόντων της συνέλευσης με γραπτό τρόπο, όπως ακριβώς τους επιτρέπεται και με προφορικό. (ενυπόγραφα)

2. Μεγάλα κείμενα-προτάσεις που κατατίθενται στην ομάδα πρακτικών και δεν έχουν συζητηθεί σε συνέλευση δεν μπαίνουν στην ψηφοφορία.

3. Να ψηφίζονται ξεχωριστές μεμονωμένες προτάσεις κι όχι πακέτα προτάσεων. Η κάθε πρόταση που κατατίθεται να έχει μόνο ένα και κατανοητό σκέλος.

4. Για κάθε πρόταση που υπερψηφίζεται, αυτός που έχει κάνει την πρόταση σε συνεννόηση με τη γραμματεία να αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δημιουργία ομάδας που θα υλοποιήσει την πρόταση. Παράλληλα να ρωτάται η συνέλευση για το αν υπάρχουν εθελοντές που διατίθενται να πραγματοποιήσουν και να οργανώσουν την πρόταση.

5. Η διαδικασία-θεματολογία της συνέλευσης αποφασίζεται μόνο από τη συνέλευση και όχι από ομάδα εργασίας.

6. Το βήμα του λόγου να είναι ελεύθερο σε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις. Χωρίς διακρίσεις σημαίνει κάθε πολίτης/πολίτισσα ανεξαρτήτου αξιώματος και ιδιότητας συμμετέχει ισόνομα στην κληρωτίδα και υπόκειται στην ισονομία του χρονικού ορίου των 3 λεπτών.





Οργάνωση - προτάσεις:

1. Να διαμορφωθεί αυτοοργανωμένη ομάδα ανταλλαγής υπηρεσιών και αγαθών, όπου οι συμμετέχοντες γράφουν όνομα, τηλέφωνο και υπηρεσία ή αγαθά που μπορούν να προσφέρουν χωρίς χρηματικό αντίτιμο, σε μία λίστα.

2. Να δημιουργηθούν βρύσες από εμάς στις πλατείες με πόσιμο νερό.

3. Να αφιερωθεί 1 μέρα για να συζητηθεί η πολιτική στόχευση του κινήματος των αγανακτισμένων (χωρίς tabou και προκαταλήψεις).

4. Να γίνει ενημέρωση από το κίνημα «Δεν Πληρώνω» για τις εξελίξεις του συγκεκριμένου κινήματος.

5. Να γίνει συζήτηση που θα αποφασίσει την συγκεκριμένη και ενιαία μορφή αντίδρασής μας σε σχέση με ενδεχόμενη καταστολή των αγανακτισμένων είτε στην Αθήνα στον αποκλεισμό της Βουλής 15/6 είτε στη Θεσσαλονίκη.

6. Οργάνωση ανοιχτού σχολείου στον Λευκό Πύργο με διάφορα τμήματα. Από την στιγμή που θα ψηφιστεί, η γραμματεία με την ομάδα παιδείας θα καταθέσουν τα τμήματα.

https://docs.google.com/document/pub?id=15ha2Ta-aRKHTXL418pkW-B_PrtNJ4BFNo4SFuapNxKI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου