Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/6

Καλούμε όλους όσους έχουν μηχανή να έρθουν την Τετάρτη 15/6 στις 19:00 για μια μηχανοκίνητη πορεία στις γειτονιές τις Θεσσαλονίκης για να ενημερώσουμε και να καλέσουμε όλους τους πολίτες στον Λευκό Πύργο.

3 σχόλια:

  1. diagrafixreous.blogspot.com

    Κείμενο για την Απεργία από την Πλατείας Ελευθερίας (Ηράκλειο Κρήτης)

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ
    ΟΛΟΙ την ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (μέρα πανευρωπαϊκής συγκέντρωσης)

    ΟΛΟΙ στην 48ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 και ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ, 10π.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ



    Ο ξεσηκωμός πρέπει να διευρυνθεί και να κλιμακωθεί, η γεμάτη πλατεία πρέπει να συναντηθεί με τα κοινωνικά κινήματα να γίνουν συνελεύσεις σε συνοικίες, γειτονίες, χωριά, χώρους δουλειάς και σχολές. Να δημιουργηθούν δίκτυα αλληλεγγύης και στήριξης για να ανταπεξέλθουμε συνολικά στο ζήτημα της επιβίωσης.
    Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις από τα σωματεία τους για κλιμάκωση των απεργιών σε ρήξη με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.
    Καλούμε εργαζομένους, ανέργους, νεολαία, σωματεία, συλλόγους να δώσουμε τη μάχη μέχρι τη Νίκη.

    Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε την μάχη μέχρι τέλους για:

    1) Να μην πληρώσουμε το χρέος εμείς και τα παιδιά μας γιατί δεν είναι δικό μας, δεν το δημιουργήσαμε εμείς.

    2) Να μην επιτρέψουμε να πουληθεί η δημόσια περιουσία, να μην ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο. Θέλουμε δωρεάν παιδεία, υγεία, κοινωνικές παροχές για όλους. Την κρίση να πληρώσουν οι βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες.

    3)Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, να οικοδομήσουμε την άμεση δημοκρατία.

    4) Να ζούμε από την εργασία μας με σταθερή εργασία, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις χωρίς ανεργία και ανασφάλεια.

    5)Να ανατρέψουμε το μνημόνιο, τα μέτρα και τους εκφραστές τους, κυβερνήσεις, τρόικα και το πολιτικό προσωπικό τους.

    Απέναντι σ’ αυτούς που μας λένε ότι αν σταματήσουμε να πληρώνουμε το χρέος θα μας κόψουν τους μισθούς, αν βγούμε από το ευρώ και την Ε.Ε. δεν θα μπορούμε να σταθούμε ως χώρα απαντάμε:
    Ότι μπορούμε να στηριχτούμε στις δυνάμεις μας και στην παραγωγή της χώρας μας. Να παράγουμε συλλογικά και να καρπωνόμαστε τον κόπο μας.
    Να ανατρέψουμε το πολιτικό τους σύστημα και να οικοδομήσουμε την άμεση δημοκρατία των «από κάτω». Ότι η άμεση δημοκρατία που παράγεται στις πλατείες μπορεί να επεκταθεί σε χώρους εργασίας και γειτονιές.



    diagrafixreous.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα.

    Την Τετάρτη 15/6 θα απεργήσω για πρώτη φορά στην ζωή μου.

    Έχω φουλάρει ήδη τη μηχανή.

    Τυπώνω αφισάκια από antistacheff για να την αφισοκολλήσω (την μηχανή).

    Είμαι αποφασισμένος να κοντραριστώ στην εργασία μου για να απαιτήσω τα αυτονόητα, έως παραίτησης.

    Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε πολιτικά, οικονομικά, πνευματικά λαμόγια. Τους μάθαμε πια. Το πολλάκις αμαρτείν, ουκ λαού σοφού!

    Αντί να τους μουντζώνω και να τους φτύνω, κάνω κάτι πιο αποτελεσματικό, όσο έχω ακόμη την δυνατότητα. Τους γυρνάω την πλάτη.

    Αποσύρω τις «καταθέσεις» ελπίδας και εμπιστοσύνης από τους θεσμούς τους και τις καταθέτω στους θεσμούς που φτιάχνουμε εμείς στις πλατείες. (Αφήνω πίσω, τις αγορές και τα παζάρια). Και φροντίζω να πάρουν όλοι ίσο μερίδιο. Ίσες μετοχές.

    Αποκρατικοποιήσεις; Ναι!!! Να πουληθούν οι μετοχές της ΕΥΑΘ και των υπόλοιπων ΔΕΚΟ στους πολίτες (καταναλωτές) και τους εργαζόμενους τους ίσα μερίδια στην τρέχουσα τιμή, κλειδωμένη. Και όσοι δεν έχουν μετρητά να τσοντάρει το κράτος. Μόνο την ρευστότητα των τραπεζών θα στηρίζει;
    Βοηθήστε να το στοιχειοθετήσουμε αυτό το επιχείρημα. Σε τελική ανάλυση, αν δεν αποφασίζει ο καταναλωτής για την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που αγοράζει, ποιος θα το κάνει;


    Ρε συμπολίτες, για να σοβαρευτούμε.

    Υπάρχει περίπτωση το μέλλον που θα αποφασίσουμε να φτιάξουμε όλοι μαζί προς όφελος όλων, να είναι χειρότερο από αυτό που ζούμε ή αυτό που μας ετοιμάζουν;


    Πως;

    Κλείστε το κουτί της Πανδώρας που λέγετε και χαζοκούτι. Αλλιώς μην απορείτε που μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μας.
    Η αρχή είναι το μισό του παντός.
    Η φύση συνωμοτεί υπέρ μας. Βγείτε να το δείτε στις πλατείες. Όλη η δροσιά και η ζωντάνια της νιότης. Της γενιάς που δεν πρέπει να χαθεί. Της πιο μορφωμένης και άνεργης γενιάς που υπήρξε ποτέ σ αυτόν τον τόπο.
    Φτάνει πια με την συλλογική αυτολύπηση και τα αισθήματα ενοχής.
    Η ανοχή και η αποχή είναι συνενοχή. Και η ψήφος μία φορά στα τέσσερα χρόνια είναι αποχή.
    Αν δεν αναγνωρίσουμε τα λάθη μας (τις αμαρτίες) πώς περιμένουμε να λάβουμε συγχώρεση (από τον συνάνθρωπο) και να φτιάξουμε, να χτίσουμε το δρόμο για τον παράδεισο και τον παράδεισο επί γης, συμπολίτες θρησκευόμενοι και άθεοι. Άντε να βγούμε από το καβούκι μας και να βάλουμε ο καθένας το λιθαράκι του. Πώς περιμένουμε να φτιαχτεί το μέλλον μας, αυτόματα ή από αυτούς που καταστρέφουν το παρόν μας; Ας αρχίσουμε να ζητάμε συγνώμη ο ένας από τον άλλον. Και να την εννοούμε. Στην πράξη. Δλδ να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη.
    Συμπολίτες, καλή η επαναστατική γυμναστική αλλά πρέπει να βρούμε τον ρυθμό μας. Ο χορός και το γλέντι βοηθάει. Αν χοροπηδήσουμε στον Λευκό και στο Σύνταγμα όλοι όσοι μαζευόμαστε το Σάββατο και την Κυριακή, θα γίνει σεισμός. Τι λέτε, το κάνουμε να δούμε αν θα το καταγράψουν οι σεισμογράφοι;
    Θα δείξουμε ότι περνάμε καλά στην πλατεία το Σαββατόβραδο με πάρτι και με Laser; Με τα δικά μας τραγούδια, της γενιάς μας; Κλήρωση ποια θα παίξουν; Θα τα παίξουμε όλα και όσο αντέξουμε;
    Προτείνετε τραγούδια και φέρτε τα μαζί σας με στικάκια, με CD, στείλτε link από youtube, και όπως θέλετε.
    Προτείνω ένα, το: http://playingforchange.com/episodes/2/Stand_By_Me
    Μπορούμε να γράψουμε στον λευκό πύργο με laser την λέξη ισότητα; με 11 κινούμενα laser γίνεται. για σταθερά χρειάζονται 111. Τι λέτε το δοκιμάζουμε; Εγώ με την παρέα μου το Σάββατο θα το δοκιμάσω.
    Η φαντασία στην ισότητα.
    Η τεχνολογία στην ισότητα.
    Μπορούμε να ψηφίζουμε με laser στις συνελεύσεις?
    Μπορούμε να ψηφίζουμε με Bluetouth στις συνελεύσεις?
    Μπορεί να γίνει δημοψήφισμα από τα μηχανάκια του ΟΠΑΠ, πριν ιδιωτικοποιηθεί;
    Έστω δοκιμαστικά για το τι ομάδα είμαστε τέλος πάντων ρε αδερφέ. Να βάλουμε και την εθνική μέσα.
    Μπορούμε να πάρουμε όλοι οι πολίτες κλειδάριθμο και να ψηφίζουμε ψηφιακά και αδιάβλητα και ανώνυμα; Δηλαδή μόνο για την φορολογική δήλωση μπορεί να γίνει;
    Ώρα να ψαχτούμε.
    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
    Φιλιά σε όλες και όλους.
    Υ.Γ. Συγνώμη για το σεντόνι, αλλά χρειάζεται μπουγάδα ο τόπος για να ξεβρομίσει, και αριστοφανική σάτιρα. Γεια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Γιάννη,

    και πάλι με τις προτάσεις σου τα σπας!
    Η συγκεκριμένη: Ο χορός και το γλέντι βοηθάει. Αν χοροπηδήσουμε στον Λευκό και στο Σύνταγμα όλοι όσοι μαζευόμαστε το Σάββατο και την Κυριακή, θα γίνει σεισμός. Τι λέτε, το κάνουμε να δούμε αν θα το καταγράψουν οι σεισμογράφοι;
    θεωρώ πως είναι η καλύτερη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή