Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Αυριο στις 16:00 Θα λειτουργήσει Ανοιχτή Ομάδα σε όποιον θέλει να συμμετέχει, που να καταλήξει μετά απο ανταλαγή απόψεων, σε συγκεκριμένη πρόταση όσον αναφορά την οργάνωση της συνέλευσης και τη διαδικασία λήψεων αποφάσεων.

8 σχόλια:

  1. Επειδή δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ στην συζήτηση, θα ήθελα από εδώ να παραθέσω μία (και μόνο μία) πρόταση προς συζήτηση.

    Πρόταση:
    Κάθε ομιλητής να καταθέτει μία μόνο πρόταση προς ψήφιση κάθε φορά που βρίσκεται στο βήμα.

    αιτιολογικό:
    1. όλοι μας έχουν προτάσεις και ιδέες. δεν είναι ισότιμο κάποιος να καταθέτει προς ψήφιση μία πρόταση και κάποιος άλλος δεκατρείς.
    2. Αν έχω π.χ. 5 προτάσεις που τις θεωρώ σημαντικές, και έχω την δυνατότητα για μία πρόταση ανά ημέρα (στην καλύτερη των περιπτώσεων λόγω κλήρωσης), αυτό εξασφαλίζει ότι θα έρθω τουλάχιστον 5 φορές για να καταθέσω την πρότασή μου. Εξασφαλίζεται παρουσία.
    3. Θα μου δοθεί χρόνος να επεξεργαστώ την πρότασή μου και να βρω θετικά και αρνητικά, και μπορεί να την απορρίψω μόνος μου ή να την βελτιώσω ή αναθεωρήσω, βάση νέων δεδομένων και εξελίξεων. Εξασφαλίζεται υπευθυνότητα.
    4. ...
    5. ...

    Μια διαφορετική διατύπωση της παραπάνω πρότασης είναι: κάθε Πρόταση να αποτελείται από μία πρόταση. και κάθε ομιλητής να καταθέτει μία μόνο πρόταση τη φορά.

    Εξυπακούεται ότι μπορεί να κάνει παράλληλα τοποθετήσεις, χαιρετισμούς, παράπονα, να ρίχνει ιδέες για άλλες προτάσεις που έχει, ώστε να ζυμώνονται στην σκέψη των συμμετεχόντων, να επαναλαμβάνεται, κ.α.

    ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η συζήτηση για την οργάνωση της συνέλευσης και τη διαδικασία λήψεων αποφάσεων είναι πολύ σημαντική για να γινει στις 4.00μμ ώρα που πολλοί από εμάς ακόμα εργαζόμαστε....υπάρχουν πολλές παθογένειες ακόμα στην διαδικασία και πολλά πράγματα που μπορούμε να τα κάνουμε καλύτερα. Ελπίζω να δωθεί χρόνος και βάθος συζήτησης και σε ανθρώπους που θέλουμε να ακούσουμε και να καταλάβουμε την συζήτηση αυτή, και να μην είναι η σημερινή μια τελεσίδικη διαδικασία.
    Συμφωνώ και με την παρατήρηση του Γιάννη Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κατάσταση στον Λ. Πύργο έχει ξεφύγει. Η συγκέντρωση και ο λόγος της βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την ελληνική κοινωνία. Η ελληνική κοινωνία θέλει "Πραγματική Δημοκρατία Τώρα" και η συνέλευση είναι σχεδόν ένα βήμα πριν από το να ανακηρύξει την πλατεία Λ. Πύργου σε Λαϊκή Δημοκρατία τύπου ΕΣΣΔ και Κίνας. Που είναι το κάλεσμα στον πολίτη που κάνει κατά 50% αποχή και που μια ψηφίζει ΝΔ, ΠαΣοΚ και μικρότερα κόμματα.

    Εχει ξεφύγει το πράγμα παιδιά. Και πολύ κιόλας.

    Θραξ Αναρμόδιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι ολιγαρχικοί ηγέτες ομάδων της και οργανώσεων της αριστεράς κατεβάζουν δοιμιρίες μελών τους που αγορεύουν και ψηφίζουν κατ' εντολήν.

    Οι ομάδες αυτές χρησιμοποιούν ως οργανωτική λειτουργία το σύστημα "αντιπρόσωποι με μακρές θητείες και απεριόριστες επανεκλογές των ίδιων και των ίδιων στα όργανα". Είναι ολιγαρχικής λειτουργίας δηλαδή.

    Τι δημοκρατία να καταλάβουν και να λειτουργήσουν αυτοί οι άνθρωποι. Και δείχνουν και τον σεβασμό τους με το καπέλωμα που κάνουν και στον πολίτη και στο λαό και στη δημοκρατία.

    Θραξ Αναρμόδιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η γενική συνέλευση πρέπει να λειτουργεί ακατάπαυστα από το απόγευμα ως τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Να δίνει τον λόγο σε όσους περισσότερους γίνεται. Μόνο έτσι θα γεννήσει η δημοκρατία πολίτες. Και όχι ψηφοφόρους και οπαδούς ή υπηκόους.

    Μόνο έτσι η δημοκρατία θα καταφέρει να παρατάξει δυνάμεις στην επερχόμενη επίθεση.

    Να έρθει να μιλήσει ο παπούς από τα Μάλγαρα, ο αγρότης από τη Σίνδο, ο δάσκαλος από τον Λαγκαδά και ο εργάτης από τις Συκιές...

    Το βήμα του ομιλητή στον Λ. Πύργο είναι η Βασική Εκπαίδευση του πολίτη.

    Φτάνει με τις ολιγαρχίες αριστερές και δεξιές.

    Θραξ Αναρμόδιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με τον Αθανάσιο Γ. κι ένας λόγος που δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ είναι η εργασία (ακόμη την έχω). Σε καμιά περίπτωση οι όποιες αποφάσεις δεν μπορεί να είναι τελεσίδικες μιας και όλη η κατάσταση είναι εξαιρετικά ρευστή. Ακόμη κι όταν πεθάνει κάποιος η κατάσταση μπορεί να μην είναι τελεσίδικη γιατί μπορεί να έχει νεκροφάνεια ή να παίζει τον ψόφιο κοριό ή ...

    Θράκα συμφωνώ με την παρατήρησή σου, χρειάζεται προσοχή, ευρηματικότητα, ανοιχτό μυαλό και να ξεφύγουμε από πρακτικές που είχαμε συνηθίσει ως τώρα, ανεξαρτήτως προθέσεων. Χρειάζεται να κάνουμε "άλμα μεγαλύτερο από την φθορά" (και γαμώ τα video του μαθητή από την Άρτα). Να κάνουμε απολογισμό των ψηφισμάτων μας και όπου χρειάζεται να διορθώνουμε. Επίσης κατά την γνώμη μου πρέπει οι αποφάσεις να έχουν ορισμένη χρονική διάρκεια που μπορεί να είναι 1 ημέρα π.χ. πορεία αύριο στο τάδε μέρος, έως αορίστου χρόνου π.χ. να καταργηθεί το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση, αλλιώς δεν φεύγουμε από την πλατεία.

    ευχαριστώ για τον χρόνο σας

    Σπεύδω βραδέως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόλις είδα τις άλλες δύο αναρτήσεις του αναρμόδιου και δεν θα διαφωνήσω. Είναι μια παγίδα στην οποία αν πέσει το κίνημα κινδυνεύει να αυτοκαταστραφεί, και ενδεχομένως ένας από τους λόγους της μικρής συμμετοχής (αναλογικά με την Αθήνα) να είναι και αυτός. Δυστυχώς δεν έχω δει ακόμη να γίνεται κλήρωση για την ομάδα συντονισμού της συζήτησης. Δεν έχω δει να γίνεται κλήρωση για τις προτάσεις, ενδεχομένως. Θα μπορούσε κάθε πρόταση να ψηφίζεται επί τόπου στο τέλος της αγόρευσης και όχι όλες μαζί στο τέλος. Ταυτόχρονα κάθε μία ώρα να γίνεται ανακοίνωση για τις προτάσεις που ψηφίστηκαν ως εκείνη την στιγμή, το αποτέλεσμά τους και αν υπάρχουν αντιρρήσεις. Κάτι τέτοιο θα βοηθούσε στο. "Η γενική συνέλευση πρέπει να λειτουργεί ακατάπαυστα από το απόγευμα ως τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Να δίνει τον λόγο σε όσους περισσότερους γίνεται. Μόνο έτσι θα γεννήσει η δημοκρατία πολίτες. Και όχι ψηφοφόρους και οπαδούς ή υπηκόους" που έγραψε ο αναρμόδιος. Εγώ π.χ. βρέθηκα σε 2 ψηφοφορίες χωρίς να έχω ακούσει του ομιλητές. Το ότι ψήφισα κατά συνείδηση και όχι από κομματική γραμμή ή επιρροή είναι κάτι σημαντικό. Θα το ήθελα πολύ να είμαι περισσότερο χρόνο και να είμαι πιο ενεργός, Ας κατέβουν πρώτα οι άνεργοι (788.000+) πού είναι όλοι αυτοί; Τα παραπάνω είναι σκέψεις και δεν μπορώ να τα τεκμηριώσω ακόμη όσο θα ήθελα αλλά "σκέφτομαι καλύτερα όταν σκεφτόμαστε όλοι μαζί" όπως είπε και ο φίλος μου ο Άκης (όχι ο Τσοχατζό(μιζό)πουλος). Έχω ένα τσουβάλι ακόμη από προτάσεις και ιδέες και μακάρι να μπορέσω να τις μοιραστώ μαζί σας από κοντά.

    ευχαριστώ για τον χρόνο σας

    Σπεύδω βραδέως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγνώμη που γίνομαι κουραστικός αλλά με διακόπτουν συνέχεια και χάνω τον ειρμό μου. Θα ήθελα να προσθέσω στην παραπάνω φράση μου: "Το ότι ψήφισα κατά συνείδηση και όχι από κομματική γραμμή ή επιρροή είναι κάτι σημαντικό", το: αλλά δεν φτάνει. Χρειάζονται διαδικασίες που να διασφαλίζουν όσο γίνεται την αποτροπή δημιουργίας ολιγαρχιών και ουσιαστικά της νοοτροπίας που μας οδήγησε ως εδώ. Δεν θα ήθελα σε καμιά περίπτωση το παιδί μου να βρεθεί στην θέση και την κατάσταση που καλούμαι να αντιμετωπίσω εγώ τώρα. Θέλω να είναι ελεύθερο. Χρειάζεται να πείσουμε τους υπόλοιπους συμπολίτες μας ότι η ελπίδα να μην γίνει μια από τα ίδια βρίσκεται στην άμεση δημοκρατία και ότι μαζί θα χαράξουμε τον δρόμο, όλοι μαζί, στην πράξη και όχι στα λόγια.

    και πάλι συγνώμη και ευχαριστώ για τον χρόνο σας

    Σπεύδω βραδέως

    ΑπάντησηΔιαγραφή