Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

[Ομάδα Internet-ενημέρωσης] Στοιχεία απολογισμού – Στόχοι/προγραμματισμός

1)  Απολογισμός με βάση τους στόχους που είχαν τεθεί μεχρι τώρα

Α. Τεχνική υποδομή: 
παροχή internet: Έγινε αλλά λόγω απώλειας μιας κεραίας δεν έχουμε πλέον, αλλά θα αγοραστεί ο ανταπτορας και θα ειμαστε οκ.
live streaming: υπήρχε μέχρι 20/6 . δεν είναι αναγκαίο για μέσα στο καλοκαίρι.
Wi-fi hotspot: δεν έγινε λόγω έλλειψης υλικών

Β. Υποδομή και λειτουργία blogfacebooktwitter:
Blog: ικανοποιητική λειτουργία ως ο επισημος χώρος όπου ανεβαίνουν οι αποφάσεις και οι δράσεις μας, μέχρι τις 26/6.
Τwitter: Πάνω από 2000 followers. Ικανοποιητική λειτουργία για άμεση ενημερωση τόσο απ’ την συνέλευση όσο και απ’ τις δράσεις κυρίως μέσω RTs.
Facebook: Τις πρώτες μέρες επικράτησε χάος με τους πολλαπλούς λογαριασμούς. Δεν υπήρξε συνεχής ροή που είναι αναγκαία στο facebook. Γενικά δεν ήταν ικανοποιητική η παρουσία μας.
Γ. Δελτία τύπου – Ενημέρωση από άλλες πόλεις
Τα δελτία τύπου λειτούργησαν μόνο στις πολύ σημαντικές δράσεις μας.
Ενημέρωση υπήρχε μέχρι 20/6 τόσο από τις άλλες πόλεις της Ελλάδας όσο και από σημαντικά γεγονότα στην Ισπανία.
Δ. Εσωτερική λειτουργία.
Ενώ σε προηγούμενο μάζεμα της ομάδας ειχε γίνει καταμερισμός αυτός ξεχάστηκε και η δομή έμοιαζε περισσότερο με μια παρέα. Συνέπεια αυτού (αλλά και της μικρής διαθεσιμότητας κόσμου) ήταν η μη ανανέωση/εναλλαγή μέσα στην ομάδα που είχε τεθεί απ’ την αρχή ως βασική αρχή της λειτουργίας μας.

2) Στόχοι – Προγραμματισμός.
Η ομάδα συνεχίζει την λειτουργία της προσπαθώντας να ξανακαλύψει αρκετά κενά που προέκυψαν τις τελευταίες μέρες. Για την περίοδο του καλοκαιριού δεν μπαίνουν υψηλοί στόχοι αλλά υπάρχει μια γενική συμφωνία πως στα τέλη καλοκαιριού θα είναι αναγκαίες πολλές αναβαθμίσεις και αναπρογραμματισμοί (site/καλύτερος καταμερισμός/κ.α.).
Βασικές λειτουργίες:
Η ομάδα Ίντερνετ-ενημέρωσης είναι εκτελεστικό όργανο/προέκταση/φωνή της λαϊκής συνέλευσης του λευκού πύργου.
Έχει ως αρμοδιότητες να ενημερώνει για καλέσματα, δράσεις, αποφάσεις-ψηφίσματα της συνέλευσης μέσω blog-facebook-twitter. Επίσης διαχειρίζεται και το e-mail.
Υπάρχουν πόστα με ξεκάθαρες αρμοδιότητες, στα οποία επιδιώκεται η εναλλαγή.
Η ομάδα βρίσκεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα(7-10 μέρες) που ορίζονται κάθε φορά στην προηγούμενη συνάντηση και ανακοινώνονται στο blog και την συνέλευση ώστε να έρθουν και άλλοι εθελοντές.
Τυχόν σχόλια, διορθώσεις, μεταφράσεις δημοσιεύσεων να μπαίνουν ως σχόλια στο blog ή να στέλνονται με mail.
Όσοι θέλουν να στείλουν φωτογραφίες ή βίντεο από δράσεις να βάζει στο mail που θα στέλνει να βάζει στον τίτλο την λέξη φωτο-βιντεο.
Πόστα
Blog/mail: (Μίτσος, Νίκος, Νίκος, Κωστής, Χρήστος)
Το blog λειτουργεί αποκλειστικά ως χώρος ενημέρωσης για τις αποφάσεις, τα καλέσματα και τις δράσεις της συνέλευσης.
Facebook: (Αλέξανδρος, Γιώργος, Μαρία, Ανθή)
Στο FB αναπαράγονται όλες οι δημοσιεύσεις του blog δίνοντας βαρύτητα στα καλέσματα. Αναπαράγει δράσεις και αποφάσεις των λαϊκών συνελεύσεων από άλλες πόλεις. Αναπαράγει ειδήσεις, βίντεο, γεγονότα που αφορούν το κίνημα μας μένοντας στην είδηση και αποφεύγονται τα σχόλια. Όσων αφορά τα σχόλια υπάρχει η δυνατότητα από τους διαχειριστές να διαγράφουν υβριστικά και συκοφαντικά σχόλια (θα ανέβει αντίστοιχη ανακοίνωση)
Twitter: (Αντώνης, Ντίνα)
Στο twitter αναπαράγονται όλες οι δημοσιεύσεις του blog δίνοντας βαρύτητα στην απευθείας ενημέρωση από δράσεις. Αναπαράγει δράσεις και αποφάσεις των λαϊκών συνελεύσεων από άλλες πόλεις. Αναπαράγει ειδήσεις, βίντεο, γεγονότα που αφορούν το κίνημα μας μένοντας στην είδηση και αποφεύγονται τα σχόλια.
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/7 18:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου