Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ Λ. ΠΥΡΓΟΥ

Οι πλατείες γέμισαν από κόσμο που είχε περισσότερες διαφορές παρά ομοιότητες. Όμως τα κοινά στοιχεία μας είναι πιο δυνατά και μας ενώνουν σε έναν κοινό αγώνα για να γκρεμίσουμε τα μόνιμα μέτρα που επιβάλλονται από το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ανάμεσά μας υπάρχουν και χρήστες ναρκωτικών αλλά και κάποιοι που είναι υπό επανένταξη ή απεξάρτηση. Αυτή η κοινωνική ομάδα συμμετέχει στο κίνημά μας με ό,τι δυνάμεις διαθέτει. Λόγω της παραμονής αυτών των κοινωνικών ομάδων στην πλατεία καταλογίστηκε στους αγανακτισμένους, ότι υποθάλπουν εγκληματικές ενέργειες στην πλατεία Λ. Πύργου. Γι’ αυτό το ζήτημα δηλώνουμε τα ακόλουθα :

Η κρατική ηγεσία συκοφαντεί το κίνημά μας. Ενορχηστρώνει αστυνομία, ΜΜΕ, εμπόρους ναρκωτικών και παπαγαλάκια στις γειτονιές για να φαίνεται η πλατεία μας ως τόπος εγκλήματος. Επιδιώκει τη διάλυση της πλατείας και μιας αποφασισμένης, ανυποχώρητης, συλλογικής και πλειοψηφικής αμφισβήτησης κατά της ισόβιας εκμετάλλευσης και καταπίεσης που μάς ετοιμάζουν. Στην ευρύτερη περιοχή και στις γειτονιές του Λ. Πύργου γινόταν πάντοτε διακίνηση ναρκωτικών. Αν ήθελαν οι αρμόδιες αρχές να λάβουν μέτρα θα το είχαν κάνει. Τα ναρκωτικά είναι παθογένεια της κοινωνίας. Δεν είναι χαρακτηριστικό της πλατείας που αγωνιζόμαστε. Οι κοινωνικές συνθήκες οξύνουν το πρόβλημα των ναρκωτικών. Η κυβέρνηση, η περιφέρεια και ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους σχετικά με τη στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Το πρόγραμμα ΟΚΑΝΑ έχει αποτύχει και πλέον αποτελεί γωνιακό μαγαζί για ιδιοτελή συμφέροντα.

Οι έμποροι ναρκωτικών που πλησιάζουν στην πλατεία είναι ανεπιθύμητοι και θα ληφθούν μέτρα περιφρούρησης για να παρεμποδιστεί η δράση τους.

Ξεσκεπάζουμε το σχέδιο καταστολής της αστυνομίας που οδηγεί τους χρήστες ναρκωτικών από όλη την πόλη να ζητούν άσυλο στη πλατεία Λ. Πύργου με αποτέλεσμα και στην πλατεία να γίνεται διακίνηση ναρκωτικών. Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να αναλάβουν δράση να εμποδίζεται το εμπόριο ναρκωτικών σε όλη την πόλη.

Ζητούμε από τους αγανακτισμένους χρήστες ναρκωτικών να συμμετέχουν ενεργά στο κίνημά μας και να βοηθάνε εθελοντικά στη λειτουργία των ομάδων εργασίας. Να είναι ζωντανό κομμάτι του κινήματος και να μην αναζητούν καταφύγιο για τη χρήση ναρκωτικών στην πλατεία Λ. Πύργου. Οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες, όπως κάθε πολίτης, είναι ευπρόσδεκτες στην πλατεία και αναγκαίες για τη νίκη μας.

Επιθυμούμε προσωπικότητες, αθλητές, ειδικούς, ιδρύματα και θεραπευτικές υπηρεσίες να συμπράξουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μετατρέψει τη πλατεία σε ένα πεδίο καθημερινών συρράξεων με αποτέλεσμα να συκοφαντείται πολύ εύκολα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ οποιαδήποτε προσπάθεια λασπολογίας μας με παράδειγμα τον συνδικαλιστή των αστυνομικών ΔΙΑΣ που χαρακτήρισε τους αγανακτισμένους πρεζάκηδες και τις αγανακτισμένες πρόστυχες. Χαρακτηριστικό μας δεν είναι το έγκλημα, αλλά ο αγώνας κατά των κυβερνητικών μέτρων.

ΚΑΛΟΥΜΕ τον λαό της Θεσσαλονίκης να συνεχίσει να συνέρχεται στην πλατεία, για να αγκαλιάσουμε τους αδύναμους συναγωνιστές μας και να διώξουμε τα κακοποιά στοιχεία.




Θεσσαλονίκη, 24.07.2011

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ Λ. ΠΥΡΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου