Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Κάλεσμα Θεματικής άμεσης δημοκρατίας Λευκού Πύργου

Κάλεσμα Θεματικής άμεσης δημοκρατίας Λευκού Πύργου
προς κάθε κάτοικο Θεσσαλονίκης - προς όλες τις πλατείες της χώρας

Την  Κυριακή 3 Ιουλίου συναντηθήκαμε στο Λευκό Πύργο στα πλαίσια της θεματικής για την άμεση δημοκρατία  και αποφασίσαμε την μορφή και το περιεχόμενου του αγώνα μας για  την  υπόλοιπη διάρκεια του καλοκαιριού.

Γενικά, μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου θεωρούμε ότι είναι ανάγκη όχι μόνο η συνέλευση της πλατείας λευκού Πύργου αλλά και όλες οι αμεσσοδημοκρατικές πλατείες της χώρας να αλλάξουμε τον τρόπο του αγώνα μας  για να αντιμετωπίσουμε τα άμεσα προβλήματα της ζωής μετά το μεσοπρόθεσμο, περνώντας από το στάδιο της διαμαρτυρίας σε αυτό των προτάσεων, των λύσεων και της άμεσης υλοποίησης τους, από και προς την ελληνική κοινωνία.

Συγκεκριμένα, χωρίσαμε σε 3 θεματικές τα προβλήματα αυτά κάτω από το πρίσμα της οικονομίας, της πολιτικής και των δημόσιων αγαθών. Το όλο μας εγχείρημα έχει ως σκοπό να μετουσιώσει προτάσεις σε πράξη με τρόπο άμεσο τόσο στην απόφαση, τον χρόνο τους και την υλοποίηση τους και αυτό γιατί διαπιστώσαμε ότι άμεση δημοκρατία σημαίνει : Οι ίδιοι οι πολίτες να παίρνουν τις αποφάσεις που τους αφορούν  και οι ίδιοι να τις υλοποιούν.

Ο άξονας του τρόπου των συζητήσεων μας χωρίζεται στα εξής στάδια:

1ον: Θέμα συζήτησης
2ον:Κατάθεση προτάσεων
3ον: Συζήτηση επί των προτάσεων
4ον : Απόφαση - Άμεση δράση

Για όλο το καλοκαίρι οι θεματικές μας θα είναι σταθερές και θα  πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 7.00μμ στο κάτω μέρος του Λευκού Πύργου.

Θεματικές:

Κάθε Δευτέρα 7.00μμ : Κοινωνική & αλληλέγγυα οικονομία

Κάθε Τρίτη 7.00μμ: Άμεση Δημοκρατία

Κάθε Τετάρτη 7.00μμ: Υπεράσπιση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών.

Λειτουργούμε με ξεχωριστές θεματικές αλλά ενωνόμαστε σε ένα κοινό και θα επεξεργαστούμε όλοι μαζί τις προτάσεις μας στην γενική συνέλευση την Κυριακή 17 Ιουλίου στο Λευκό Πύργο και σε μια μεγάλη τοπικής διαβούλευσης για όλη την Θεσσαλονίκη την Δευτέρα 1 Αυγούστου.
Αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι της συνέλευσης Λευκού Πύργου και θα επιδιώξουμε κάθε πρόταση να μεταφέρεται εκεί και να γίνεται κομμάτι της καθημερινότητας όλων των κατοίκων της πόλης. Για το λόγο αυτό καλούμε τον κάθε ένα και μια να συμμετέχει στις ανοιχτές μας συναντήσεις και θα επιδιώξουμε και εμείς επαφή και φιλοξενία από κάθε αμεσοδημοκρατική συλλογικότητα πολιτών, συνέλευση γειτονιάς και οργανωμένη βάση εργαζόμενων της πόλης.
Αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι του κινήματος των πλατειών και σήμερα πήραμε απόφαση να απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα προς όλες τις πλατείες της χώρας για μια τριήμερη, με μορφή φεστιβάλ συνάντηση άμεσης δημοκρατίας  στα εγκαίνια τις ΔΕΘ. Εκεί θέλουμε να φιλοξενήσουμε τις προτάσεις που βγήκαν με δημοκρατικό τρόπο από τις πλατείες και να παρουσιάσουμε τις δικές μας για τους 3  άξονες της Οικονομίας, της Άμεσης δημοκρατίας και των Κοινωνικών αγαθών.

Παρακαλούμε τα blog των πλατειών Λευκού Πύργου και Συντάγματος να συνδράμουν και να στηρίξουν την ενημέρωση της προσπάθειας μας και τα e mail τους να είναι ανοιχτά για επικοινωνία με εμάς μέχρι να υπάρχουν στοιχειά επικοινωνίας από κάθε θεματική ομάδα ξεχωριστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου