Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16/9/2011

Τα τηλεοπτικά κανάλια, αλλά και γενικά όλα τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης μας λένε ότι το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. Ε, λοιπόν η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική. Εκτός απο τα πολλά, ίσως δεκάδες, περιστατικά ανθρώπων που αντιμετώπισαν προβλήματα λόγω χημικών, υπήρξαν και αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που υπέστησαν τραυματισμούς. Ανοιγμένα κεφάλια, ξυλοδαρμοί, καθώς και μία περίπτωση σπασμένου χεριού. Θύμα της τελευταίας περίπτωσης, ο Σ.Π., 56 ετών, σκοπεύει να μην το αφήσει να περάσει έτσι και να διεκδικήσει το δίκιο του.
Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 21.20, στην οδό Νικολάου Γερμανού, 10 περίπου μέτρα πρίν από τη στάση του ΟΑΣΘ. Ο Σ.Π. εκείνη τη στιγμή κατευθυνόταν από το ιατρείο προς την πλατεία της ΧΑΝΘ, οπότε και είδε 10-15 “άνδρες” των ΜΑΤ να έχουν περικυκλώσει ένα νεαρό διαδηλωτή, ηλικίας περίπου 16-17 ετών και να τον χτυπούν βάναυσα. Όταν πλησίασε για να ζητήσει από τους αστυνομικούς να σταματήσουν τουλάχιστον να τον χτυπούν, έγινε και ο ίδιος αποδέκτης επίθεσης.
Πιο συγκεκριμένα, ένας άνδρας των ΜΑΤ τον απώθησε βίαια με την ασπίδα του, έχασε την ισορροπία του, και στη συνέχεια κάποιοι από τους άνδρες των ΜΑΤ άρχισαν να τον κλωτσούν ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος λέγοντας του “κωλόγερε εδώ θα πεθάνεις” και άλλες, παρόμοιου περιεχομένου φράσεις.
Αποτέλεσμα, ένα σπασμένο χέρι και αρκετοί μώλωπες, κυρίως στα πόδια. Σύντομα, οι “άνδρες” των ΜΑΤ, αποχώρησαν, αφήνοντας τον πεσμένο στο έδαφος και ευτυχώς ένα περαστικό ζευγάρι τον βοήθησε να σηκωθεί και των μετέφερε στο σταθμό πρώτων βοηθειών που είχε στηθεί από τους αγανακτισμένους του Λευκού Πύργου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο.
Ο Σ.Π. έχει ήδη ξεκινήσει τη σχετική νομική διαδικασία με σκοπό να διεκδικήσει το δίκιο του. Για αυτό είναι ζωτικής σημασίας εάν κάποιος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του παραπάνω περιστατικού, να επικοινωνήσει μαζί μας και να συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου