Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Πρακτικά συνέλευσης 29 Αυγούστου 2011

Διεξαγωγή ψηφοφορίας επί του κειμένου

1η τοποθέτηση
Αυτό που κατάφερε το κίνημα ήταν ότι έβαλε γενικά αιτήματα (να φύγουν τρόικα, μνημόνιο) τα οποία τα αποδέχτηκε η πλειοψηφία του λαού. Αποτέλεσε έναν παρατεταμένο αγώνα. Χωρέσανε η πάντες μέσα στην λαϊκή συνέλευση.
Ποιο θα είναι το πρόγραμμα μας μέχρι την ΔΕΘ; Να στοχοποιήσουμε γραφεία βουλευτών κτλ.
Να συσταθεί μια ομάδα που θα πάει σε συναυλίες που γίνονται στην πόλη μας για να ενημερώσουνε τον κόσμο.

2η τοποθέτηση
Να αφυπνίσουμε τις συνειδήσεις των ανθρώπων. Γνωρίζουμε για την παγκόσμια διακυβέρνηση και την κάρτα του πολίτη. Το κίνημα των αγανακτισμένων μοιάζει να είναι νεοταξικό, καθώς συμβαίνει ταυτόχρονα σε πολλές χώρες με σκοπό να ανατρέψουν όλες τις κυβερνήσεις και να έρθει μια.

3η τοποθέτηση
 Το κίνημα των αγανακτισμένων συνεχίζει με κάποια αποτελέσματα αλλά και με αρκετά προβλήματα.

4η τοποθέτηση
 Το κίνημα των αγανακτισμένων ήταν μεγαλειώδες και επικίνδυνο.  Πέτυχε πολλά επειδή δεν εξαρτιόταν από κανέναν. Στις 15 του Ιούνη σακάτεψε ένα πολιτικό σύστημα. Στις 28-29 Ιούνη παρά την άγρια καταστολή δεν έσπασε. Μετά από τις 29 έμεινε μια πικρία στον κόσμο. Αυτό είναι λάθος. Πέτυχε πολλά. Στην ουσία κατακερμάτισε την κυβέρνηση ,η οποία δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει μέτρα, μεσοπρόθεσμο κτλ καθώς πιέζεται από την ίδια την κοινωνία. Καθημερινά η καρέκλα τους κλυδωνίζεται. Η συζήτηση για εκλογές δείχνει αυτήν την κατάσταση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τους τσακίσουμε και ακόμη και αν κάνουνε συγκυβέρνηση πρέπει να τους δείξουμε ότι δεν κάνουνε αυτοί κουμάντο. Πρέπει να έχουμε την αίσθηση και το σκεπτικό πως το μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει.
Πρόταση: Την ημέρα της ΔΕΘ πρέπει να περικυκλώσουμε την ΔΕΘ σε 4 σημεία.

5η τοποθέτηση
 Να επικεντρωθούμε σε κάποια βασικά πράγματα παρακάμπτοντας τις διαφωνίες.
Πριν την συναυλία του Σαββάτου να κρατάμε κεριά. Να κάνουμε την κηδεία της μεταπολίτευσης.
Να φορέσουμε λευκά ρούχα και κορδελάκια την εβδομάδα πριν την έκθεση. Να κάνουμε την προώθηση και την συνέλευση μια πιο διασκεδαστική εμπειρία. Αν γίνουν επεισόδια το Σάββατο να έρθουμε εδώ και να καθίσουμε. Πρέπει να καταλάβουν οι γονείς την ευθύνη απέναντι στα παιδιά τους. Πρέπει να καταλάβουμε τα λάθη μας.

6η τοποθέτηση
 Ήταν έτοιμη να πέσει η κυβέρνηση λόγω των αγανακτισμένων. Προσωρινά ωστόσο την έσωσε ο Βενιζέλος. Οι εκλογές δεν είναι λύση καθώς μνημονιακά είναι όλα τα κόμματα. Λύση δεν αποτελεί ούτε η εσωτερική υποτίμηση. Είναι προτιμότερο να επιστρέψουμε στην δραχμή. Δεν θα περάσουν τα σχέδια τους καθώς μέσα σε 2 μήνες καταφέραμε όλα αυτά πόσο μάλλον τους επόμενους μήνες.

7η τοποθέτηση
 Υπάρχουν μπάζα στην γύρω περιοχή Πρέπει να το καταγγείλουμε. Να γράψουμε ένα κειμενάκι ώστε να αναδειχθεί το θέμα καθώς μπορούν να χρησιμεύσουν για προβοκάτσια εν όψει της ΔΕΘ.
Πρόταση: Την ημέρα της ΔΕΘ να μην κάνουμε μόνο την πορεία το απόγευμα. Να κάνουμε μια συμβολική κινητοποίηση το πρωί. Να εφαρμόσουμε παντού το δεν πληρώνω.

8η τοποθέτηση
 Το ζήτημα είναι να είμαστε ικανοί και δυνατοί να τους αντιμετωπίσουμε όταν θα έρθουν.

9η τοποθέτηση
 Δεν πρέπει να υπάρχει ο διαχωρισμός εσωτερικό-εξωτερικό χρέος. Το 40% του χρέους είναι σε ελληνικές τράπεζες. Μια μεγάλη καμπή του συστήματος ήταν στις 28-29 Ιούνη. Η ΔΕΘ είναι ένας σημαντικός σταθμός ωστόσο πρέπει να βλέπουμε και μετά την ΔΕΘ. Το κίνημα των αγανακτισμένων δεν πρέπει να είναι αποκομμένο από την υπόλοιπη κοινωνία. Πρέπει να έρθουμε σε επαφή με τα αγωνιζόμενα κομμάτια της όπως οι φοιτητικοί σύλλογοι.

10η  τοποθέτηση
 Για την ΔΕΘ πρέπει να βγουν οι αφίσες 5-6 ημέρες πριν. Το κείμενο πρέπει να βγει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Στην πορεία των αγανακτισμένων δεν χωράνε όσοι θέλουν να μας βλάψουν. Δεν πάμε για να σπάσουμε.
Πρέπει να είμαστε από το πρωί στους δρόμους. Δεν θα δεχτούμε άλλο αυτήν την εξαπάτηση.

11η τοποθέτηση
 Για τις συλλήψεις της χθεσινής αφισοκόλλησης.

12η τοποθέτηση
 Δεν υποχωρούμε, διαφορετικά θα έχουμε πρόβλημα επιβίωσης. Έχουμε να δυναμώσουμε για να καταρρίψουμε το πολιτικό σύστημα. Ποτέ δεν προχωρήσαμε στην ιστορία εκλιπαρώντας. Να σχεδιάσουμε τον αποκλεισμό του Βελλίδειου.


13η τοποθέτηση
 Όσον αφορά τα σπασμένα πεζοδρόμια στην παραλία και την αστυνομία, αυτοί είναι που έχουν το πρόβλημα. Δεν πρέπει να φοβόμαστε στην ΔΕΘ. Τα δακρυγόνα δεν φοβίζουν τους άνεργους και τους αγανακτισμένους. Αποκλεισμός της ΔΕΘ. Αυτά που ζητάμε δεν είναι μικρά πράγματα. Έχουμε αναδείξει τα προβλήματα της κοινωνίας. Να δώσουμε ραντεβού στα σημεία που ειπώθηκαν για να αποκλείσουμε την ΔΕΘ.

14η τοποθέτηση
 Αυτοί που θέλουνε να κάνουνε πορεία, θα το κάνουμε. Αυτοί που θέλουν να κάτσουν στην πλατεία θα  παρακολουθήσουν και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν. Σε λίγο θα γίνουμε σαν τους Αιγύπτιους, τότε θα γίνουνε πολλά ανατρεπτικά πράγματα.

15η τοποθέτηση
 Το θέμα είναι να κάνουμε κάτι σημαντικό. Καταλήψεις σε κομβικά σημεία της πόλης. Να αποκλείσουμε όλες τις εισόδους της πόλης.

16η τοποθέτηση
 Πρέπει να δούμε διαφορετικά το όλο ζήτημα: Αντί να λέμε «θα μπουν φυλακή αυτοί…» να λέμε «Θα τους βάλουμε εμείς». Εμείς θα φέρουμε μια νέα πολιτική πρακτική. Αυτοί στην ΔΕΘ δεν μας αφορούν, θα πρέπει να έχουμε την δικιά μας πρόταση.
Πρόταση: Την μέρα της ΔΕΘ να μείνουμε στην πλατεία.

17η τοποθέτηση
 Δεν έχει ειπωθεί ένας διαφορετικός δρόμος πέρα από τον «χρεοκοπία ή μνημόνια». Μπορεί να υπάρξει οικονομική, πολιτική κοινωνική διέξοδος. Αυτή είναι πληρώσουμε το δημόσιο χρέος. Παραγωγική ανασυγκρότηση. Πρέπει να αναδειχθούν νέες μορφές οργάνωσης του λαού, όπως έγινε στις πλατείες. Θα πρέπει εκτός του να λέμε «δεν θέλουμε αυτούς» να προτείνουμε μια διαφορετική προοπτική.
Πρόταση: Να καλέσουμε τους φοιτητές, τους ταξιτζήδες για να διοργανώσουμε ένα κοινό μπλοκ.

18η τοποθέτηση
 Χαιρετισμός από Ισπανό αγανακτισμένο.

19η τοποθέτηση
 Η πλατεία πρέπει να καλέσει τους Θεσσαλονικείς και όλες τις άλλες πλατείες για πορεία προς την έκθεση.

20η τοποθέτηση
 Είναι πολύ διαφορετικό να πέσει η κυβέρνηση από το κίνημα των πλατειών. Δεν θέλουμε μια κυβέρνηση Σαμαρά. Για την έκθεση μπορούμε να συνεχίσουμε όπως και πριν. Πρέπει να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να προσεγγίσει την ΔΕΘ. Πρέπει να υπάρξουν προσυγκεντρώσεις. Αυτό πρέπει να μπει και στις αφίσες.

21η τοποθέτηση
 Αποκλεισμός της ΔΕΘ. Τα δακρυγόνα δεν φοβίζουν αλλά συσπειρώνουν. Πρέπει να στηρίξουμε τα σωματεία και δεν πρέπει να μείνουμε στην πλατεία ενώ όλοι θα συγκρούονται με την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου