Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ 30/05


Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.

Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, μετανάστες, που έχουμε έρθει στο Λευκό Πύργο για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.

Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς. Δεν ψάχνουμε τι μας χωρίζει, βρίσκουμε τι μας ενώνει.

Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.

Καταγγέλλουμε το ξεπούλημα και την διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών (παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση)

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους με τα σωματεία τους, χωρίς κόμματα, που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Λευκό Πύργο.

Να πάρουν πίσω τα μέτρα που μας κλέβουν το παρόν και το μέλλον μας. Διεκδικούμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε και αυτοί μας κλέβουν.

Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια, όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται και οι πολιτικές τους. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.



ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΙΣΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ


Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ



21 σχόλια:

  1. http://blog.kladosweb.com/index.php?option=com_content&view=article&id=386:2011-05-30-21-37-27&catid=42:2011-05-27-07-08-02

    Με την ευκαιρία προσφέρομαι να δημιουργήσω μια πιο λειτουργική ιστοσελίδα για το κίνημα μας... Αν ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε μαζί μου με e-mail...

    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το slogan ειναι 'καθαρες αστραπες ουρανο δε φοβουνται'ειναι ενας στιχος μου τον κανω δωρο στο κινημα εχει την συμβολικη αξια που χρειαζετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαφώς και δεν αναδημοσίευσες το ψήφισμα έτσι απλά. Ήταν ένας τρόπος να διαφημιστείς. Δεν είναι κακό. Αλλά στην παρούσα φάση δεν χρειάζεται. Το να θες να βοηθήσεις με μια σελίδα πιο λειτουργική δεν έχεις παρά να έρθεις και να το προτείνεις στην ομάδα internet και γιατί όχι να συμμετέχεις και εσύ στην ομάδα αυτή.
    Όσο γι αυτό που γράφεις ότι δεν συμφωνείς σε όλα αυτό είναι υγειές φαινόμενο. Αν συμφωνούσαμε όλοι σε όλα τότε θα υπήρχε πρόβλημα.

    Τώρα όσον αφορά το κείμενο εγώ διαφωνώ μόνο ως προς τα σωματεία. Όχι μόνο χωρίς κόμματα αλλά και χωρίς παρατάξεις. Ο τρόπος όμως με τον οποίο καλούνται είναι σαν να ζητείται η βοήθεια τους ενώ στην ουσία το όφελος θα είναι και δικό τους. Θα μπορούσαν να κατεβούν όπως όλοι μας σαν οντότητες.
    Και μία μικρή ένσταση στην λέξη μετανάστες. Θα μπορούσε να προστεθεί η λέξη «νόμιμοι» γιατί εγώ προσωπικά δεν προτίθεμαι να στηρίξω λαθρομετανάστες, δηλαδή ανθρώπους που βρίσκονται στην Ελλάδα καταστρέφοντας τα ταξιδιωτικά έγραφα τους για να μην μπορούν να απελαθούν και να υποχρεώσουν την Ελλάδα να τους συντηρεί (άσχετα εάν και σε αυτό τον τομέα η κυβέρνηση είναι απούσα και δεν φροντίζει για την νομιμοποίηση τους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε "Εγω": Η λογικη νομιμος/παρανομος ειναι το ιδιο πλαστη με τα δανεια που μας φορτωσανε. Σε αυτη την ταξη πραγματων, ολοι ειμαστε παρανομοι και λαθραιοι. Αν αναπαραγουμε τη λογικη του νομιμος/παρανομος μεσα στο καινουριο αυτο κινημα, οταν αυριο μεθαυριο θα γινουμε ολοι "παρανομοι", οταν θα μας διωχνουν απο τη γη μας, απο τις δουλειες μας και απο τις γειτονιες μας, οταν θα καταπνιγουν τη φωνη μας και θα μας περιοριζουνε σε μια σπιθαμη υπαρξης, τοτε κανεις δεν θα ειναι εκει για να μας υποστηριξει. Ολη η καθωσπρεπει και "νομιμη" κοινωνια θα κοιταει αλλου.

    Δεν υπαρχουν παρανομοι ανθρωποι. Υπαρχουν στυγνα καθεστωτα που μετατρεπουν τον ανθρωπο σε αντικειμενο και μετα τρεφονται απο τις σαρκες του. Ας τα βγαλουμε εκτος νομου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε ΕΓΩ,

    Δεν έχω καμία ανάγκη να διαφημίσω τίποτα και ειδικά μέσα από τους αγανακτισμένους. Χθες ρώτησα μια κοπέλα στις πληροφορίες εκεί στις σκηνές και δεν ήξερε να μου απαντήσει...Οπότε το άφησα γιατί ήθελα να παρακολουθήσω την ομιλία...και είπα να το κάνω από εδώ μέσα...Λυπάμαι πολύ που φάνηκε έτσι...

    Σήμερα θα προσπαθήσω να κυνηγήσω τα μέλη της ομάδας του internet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://hellenicamericanleagueoflarissa.blogspot.com/2011/05/blog-post_31.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσωπικά το κείμενο δεν με καλύπτει. Παιδιά εγώ έχω πρόβλημα με ΟΛΟ το πολιτικό σύστημα και όχι μόνο με τις κυβερνήσεις. Και όταν λέτε πολιτικές τους; Ποιες πολιτικές; Νεοφιλελεύθερες; Σοσιαλιστικές; Κομμουνιστικές; Ή είμαστε ενάντια του πολιτικού συστήματος ή δεν είμαστε. Μην αφήνουμε περιθώρια να καπελωθεί το κίνημα από τα κόμματα. Ο νοών νοείτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από Ξάνθη:

    Μπορεί κάποιος να μου στείλει ένα μέιλ από την ομάδα ίντερνετ ή κάποιος από την ομάδα ιντερνετ αν θέλει ας επικοινωνήσει μαζί μου (giorgos.puiklis at gmail.com) για να δούμε δυνατότητες συνεργασίας κ ανταλλαγής ιδεών.

    Καλή συνέχεια παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι αστείο να καλούμε τα σωμματεία χωρίς τις ηγεσίες τους.. ή όλοι ή κανένας. Θεωρείτε οτι οι πιο δραστήριοι άνθρωποι στους χώρους εργασίας τους, αυτοι που απεργούνε πάντα! και συμμετέχουν σε πορείες και συγκεντρώσεις, δε συμμετέχουν στις εκλογές των συμματείων τους?

    Και γιατί αυτή η συμμετοχή απαξιώνει κάθε άλλη δράση, δεν το καταλαβαίνω.. Εγώ πχ που συμμετέχω στο σύλλογο εργαζομένων (παραταξιακό ψηφοδέλτιο), στη σχολική επιτροπή του σχολείου της κόρης μου (χωρίς ψηφοδέλτιο), στην επιτροπή της πολυκατοικίας μου (χωρίς), στις δημοτικές εκλογές (στηρίζοντας ψηφοδέλτιο), στις Πρυτανικές (χωρίς), σε εθελοντικές (οικολογικές) δράσεις και σε κάποια ακτιβιστική ομάδα, αλλά έχω σαφείς πολιτικές απόψεις (και το έχω σπουδάσει κιόλας)....

    ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΩ?? ή όχι?? με χωράει εμένα το κίνημα? ή να ψάξω για άλλο?

    Επίσης, τον πατριώτη Έλληνα που θέλει να έρθει με τη σημαία του, τον δεχόμαστε ή όχι?.. Τον πατριώτη, όχι το εθνίκι.. ή δεν υπάρχουν τέτοιοι?

    Μήπως πρέπει να προσέξουμε λίγο περισσότερο τα ψηφίσματα και τα συνθήματα?.. Το λέω επειδή τριγυρνάνε πολλά "καπέλα" στις πλατείες, πολλά μη θεσμικά και πολλά επίσης φίλια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. προς τον φίλο από πάνω. Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, ο καθένας φυσικά κ μπορεί να κατέβει, ως προσωπικότητα, ως άτομο, ως πολίτης.όχι ως αντιπρόσωπος κάποιου χώρου. νομίζω είναι κατονοητό αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. symfwnw. as katevei ws swmateio ergazomenwn. diladi, prepei nte kai kala na leei "pame"?? e oxi... as katevei ws swmateio ergazomenwn tis ekastote epixeirisis i ypiresias... ayta ta kapelwmata mas feran edw poy mas feran..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διαφωνώ μ' αυτό που διαβάζω.

    Δεν χρειάζεται η λέξη μετανάστης καθόλου. Αυτός που ήρθε στην Ελλάδα και ενσωματώθηκε στην κοινωνία ανήκει στις προηγούμενες κατηγορίες (άνεργος, εργαζόμενος, φοιτητής κοκ). Αυτός πού παρασιτεί και εγκληματεί εις βάρος της Ελλάδας και των πολιτών της (Ελλήνων και μη) είναι περιττός και επιζήμιος και φυσικά δεν υπάρχει κάτι κοινό να μας "ενώνει".

    Ουτε σωματεία θέλω να εμπλακούν ούτε καθοδηγητές να μου φορτωθούν. Ας έρθουν οι εργαζόμενοι ως μονάδες. Εκτός του σωματείου παραλύουν και δεν μπορούν να φτάσουν μέχρι τον λευκό πύργο; Χωρίς κομματική γραμμή ειναι ανικανοι να πάρουν μια απόφαση για τον εαυτό τους; Απ' το να έρθουν να πουλήσουν τις "ιδεολογίες" τους και να γίνει η συνέλευση πύργος της Βαβέλ καλύτερα να μην έρθουν καθόλου.

    Τη φωνή μας να την ενώσουμε με τις πλατείες της Ελλάδας.-
    Οι πλατείες της ευρώπης (πλην της γαλλίας άδειες- είδα φωτογραφίες) και του κόσμου είναι αδιάφορες για εμάς και δεν έχουν τα δικά μας προβλήματα. Καμία άλλη χώρα δεν έχει να αγωνιστεί ενάντια σε μνημόνιο, δεν κινδυνεύει η εθνική κυριαρχία τους ούτε έχουν τους δικούς μας προδότες που χωρίς καμια νομιμοποίηση προχωράνε στο ξεπούλημα των ασημικών της χώρας ( παροτι είναι γνωστό οτι ούτε μ' αυτά δεν μπορουμε να ξεπληρώσουμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ελπίζω να είμαι λάθος αλλά με τις φράσεις, "μετανάστες" και "εργαζόμενοι με τα σωματεία τους", ανοίξατε την πόρτα στους 29 κατασκευαστές καπέλων. Δεν πιστεύω βέβαια ότι μπήκαν οι λέξεις επίτηδες αλλά οφείλω να το πώ. Προσωπικά περίμενα ένα κείμενο με πιο σαφές ιδεολογικό στίγμα που με σαφήνεια όμως θα αποκλείει όλον μα όλον τον οργανωμένο πολιτικά και συνδικαλιστικά κόσμο και θα καλεί τους πολίτες να έρθουν ώς μονάδες, αφού πρωτίστως είναι πολίτες που αντιμετωπίζουν συνολικά ένα πρόβλημα βαθιά κοινωνικό. Θα έρθω από εκεί με τις προτάσεις μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όλα καλά , ας ελευθερωθούμε πρώτα και μαλώνουμε μετά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν χρεοκοπήσουμε τι θα κάνουμε; Δεν απελπιζόμαστε, έχουμε μάζεμα στο Λευκό Πύργο. Σπάνε μονόδρομοι και μύθος. Δεν τη βολεύουμε μόνοι μας, αλλάζουμε όλοι μαζί εδώ. Κανείς δεν είναι μόνος, είμαστε εδώ κι αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι διαφορετικό. Θέλουμε λαό που ρίχνει κυβερνήσεις. ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ το παραπάνω ψήφισμα, μου προκαλεί λύπη.Κρίμα γιατί κύριοι δεν ξέρετε τι σημαίνει ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ μιας χώρας. Ρωτήστε ανθρώπους που έζησαν το 1939 εως το 1950 και τότε ΟΧΙ μόνο θα γράφετε, αλλά θα τρέμετε και μόνο που θα ακούτε την λέξη χρεωκοπία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Kρίμα γιατί περίμενα να ακούσω κάτι διαφορετικό απο αυτά που φωνάζει το ΚΚΕ (ΠΑΠΑΡΗΓΟΎΛΑ)ΚΑΙ ο κύριος ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ.. (Τσιπράκος) Καπηλευόμαστε τους Αφελής Ανθρώπους.. Ακούμε και επικροτούμε τον ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ. ΠΙΟΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΛΥΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ,, ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε smsbetWin που λες για τον Μίκυ. Δεν είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας ΑΛΛΑ : αν κάποιος άνθρωπος περπατάει έναν δρόμο και κάποια στιγμή αποφασίσει ότι δεν τον εκφράζει, πρέπει να συνεχίσει να τον περπατάει για να μην κατηγορηθεί ως "προδότης" η "πουλημένος" ;

    Αν κάποιος γεννηθεί και μεγαλώσει άθεος, δεν μπορεί στην συνέχεια να ακουλουθήσει μία θρησκεία; Η μήπως απαγορεύεται κάποιος Χριστιανός να γίνει Μουσουλμάνος (και το αντίθετο);

    Το επιχείρημα "αυτός που έχει περάσει από όλα τα κόμματα"¨είναι απλά άκυρο. Αυτός ο άνθρωπος που έχει περάσει απ'όλους ίσα ίσα που γνωρίζει ο καθ'ένας τι εκπροσωπεί και τι πιστεύει, ξέρει τα καλά του καθ'ενός αλλά και τα κακά του και καλό θα κάνεις λίγο να τον ακούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. For a long time now, decisions are being taken for us without us.

    We are employed, unemployed, pensioners, young people, immigrants, who have come to the White Tower in order to fight and struggle for our lives and our future.

    We are here because we know that the solutions to our problems can only come from us. We're not searching for what divides us, we're finding what unites us.

    We urge all workers with their unions, without political parties, that will go on strike during the next period of time, to end up and stay at the White Tower.

    The measures that are stealing away our present and future must be taken back. We demand the wealth that we produce and they steal from us.

    We're not leaving from the squares until those who led us here leave: Governments, Troika, Banks, Memoranda, everyone who is taking advantage of us, together with their policies. We are sending to them a message saying that the debt is not ours.

    DIRECT DEMOCRACY NOW

    WE UNITE OUR VOICE WITH ALL THE SQUARES OF GREECE, EUROPE AND THE WORLD

    EQUALITY – JUSTICE – DIGNITY

    The only fight lost is the one that was never fought

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και γαμώ τα ψηφίσματα. Καμιά λέξη για αυτοκριτική; Ο θεούλης έφερε όλα τα δεινά μας, ή βάλαμε και εμείς το χεράκι μας καθόλου; Οι πατεράδες μας ψηφίζανε τον Ανδρέα ναι ή ου; Ποιος έκλεβε την εφορία, έχτιζε αυθαίρετα, λάδωνε, λαδωνόταν, ήταν υπεράριθμος υπάλληλος σε κάποια ΔΕΚΟ με βύσμα και απολυτήριο γυμνασίου και έπαιρνε 3500€; Επειδή ήταν νόμιμα ήταν και ηθικά; Και τέλος, όταν οι Τσοχατζόπουλοι και λοιπά λαμόγια τσεπώναν με δέκα χέρια, ποιοι ήταν αυτοί που τους ξαναψήφιζαν με είκοσι χέρια για να ξαναβγούν βουλευτές; Αλλά όσο ο κώλος του καθένα δεν είχε πάρει φωτιά, 'ας φάνε μωρέ κι αυτοί'. Kαι δώστου ξαναψηφισμα τα λαμόγια, γιατί είχαν βάλει το γιόκα μας σε μια θεσούλα. Όσο για κάποιον που θα απαντήσει ότι αυτά τα κάναν οι πατεράδες, κάνοντας έτσι μια άρνηση ηθικής κληρονομιάς, να τον δω να κάνει και άρνηση φυσικής κληρονομιάς όταν έρθει η αναπόφευκτη ώρα, και να πει δεν θέλω το εξοχικό του πατερούλη στη Χαλκιδική γιατί προέκυψε εν μέρει άτιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρε παιδιά μια απορία που με έκανε να αγανακτήσω με τους "Αγανακτισμένους" απανταχού. Άντε και τους ρίξαμε, άντε και τους δικάσαμε τίμια και αποδείξαμε και την ενοχή τους, άντε και τους κλείσαμε και στη φυλακή! Τί γίνεται την επ' αύριον; Έχετε απάντηση γι αυτό; Πρόγραμμα υπάρχει; Δράσεις; πρακτικές; που είναι όλα αυτά; Το μόνο που βλέπω είναι καντίνες και σουβλάκια. Πολιτική βούληση μηδέν. Δήθεν ότι αυτά είναι πολιτικές κομμάτων και δε κάνουμε κολλεγιά με τα κόμματα! Ποιός μίλησε για κόμματα; Σχέδιο για το μέλλον! Που είναι αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παιδιά ειρηνικά δεν γίνεται τίποτα...δεν ιδρώνει το αυτί κανενός... ούτε θ αλλάξει κάτι χτυπώντας κατσαρόλες...

    1. Θέλετε μνημόνιο, ναι ή όχι?
    2. Αν η απάντηση είναι όχι, τότε η επόμενη ερώτηση είναι, "Τι κάνω για να φύγει το μνημόνιο?"

    σκεφτείτε.. τι κάνουμε για να φύγει? διαδηλώνουμε ειρηνικά? θα έχει αποτέλεσμα? κάνουμε κάτι πιο δραστικό μήπως..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή