Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Μήνυμα των αγανακτισμένων πολιτών του Λευκού Πύργου προς τους λαούς της Ιρλανδίας και της Πορτογαλλίας

Εμείς οι νεολαίοι , οι γυναίκες, οι άνεργοι, οι επισφαλώς εργαζόμενοι , οι εργαζόμενοι των 400 ευρώ , αλλά και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας βρισκόμαστε για τρίτη μέρα στη πλατεία του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη ,όπως και σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Είμαστε αποφασίσμενοι να μαζικοποιήσουμε το ειρηνικό και αποφασισμένο κινημά μας για να πετύχουμε τους στόχους μας για πραγματική δημοκρατία , ενάντια στην υποθήκευση της ζωής μας και της πατρίδας μας.

Παίρνουμε τη σκυτάλη από τους Ισπανούς νεολαίους και εργαζόμενους.Αυτή τη σκυτάλη θα θέλαμε να τη παραδόσουμε στους υπόλοιπους πολίτες των PIGS ,της Πορτογαλλίας και της Ιρλανδίας.

Σας παραδίδουμε τη σκυτάλη. Πάρτε την για να φτάσουμε τον αγώνα μας ως το τέρμα.

Οι ανάγκες των πολλών αυτής της κοινωνίας να γίνουν προτεραιότητα απέναντι στους δανειστές μας.

Για πραγματική δημοκρατία , για δουλειά εκπαίδευση ,κοινωνικές παροχές.

Για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία με πραγματική δημοκρατία που η εξουσία θα πηγάζει από το λαό και όχι από τη ντόπια και ξένη οικονομική και πολιτική ολιγαρχία που παίρνει αποφάσεις κόντρα στις ζωές μας χωρίς καν να μας ρωτήσει.

Ολοι στις πλατείες λοιπόν για να αλλάξουμε τις ζωές μας

1 σχόλιο:

  1. Θέλω να εκφράσω την παράκληση και ανησυχία μου ταυτόχρονα ,να κρατηθεί το στοιχείο του αχρωμάτιστου κινήματος που διαθέτουν μέχρι τώρα οι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ, παρόλο που θα γίνει κατά καιρούς προσπάθεια καπελώματος από διάφορους πολιτικούς χώρους , θέλει ιδιαίτερη προσοχή και ψυχραιμία. Ο κάθε πολίτης μπορεί να παρίσταται στις καθημερινές συγκεντρώσεις, να εκφέρει την άποψή του και την αγωνία του για το μέλλον, το δικό του και της χώρας του, αλλά χωρίς πανό με υπογραφή κάποιου Σωματείου, γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζουμε (δυστυχώς) όλα τα Σωματεία ανήκουν σε κάποιο πολιτικό χώρο και οι ισορροπίες εύκολα καταστρέφονται . Αυτά ήθελα να εκθέσω και εύχομαι στους ανθρώπους που παρίστανται και αγωνίζονται καθημερινά εκεί με το 100% των δυνατοτήτων τους, να κρατήσουν την στάση που κράτησαν μέχρι τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή